Handelsbetingelser

Privatkunder/Erhvervskunder

Handels- og betalingsbetingelser

 

www.planteskoler.dk

 

 

Betaling af planter ved kommissionssalg

 

Vi yder en kredit således, at du ikke skal betale ved bestilling eller leveringen.

Vi tager dog forbehold for, at vi kan kræve forudbetaling, i visse tilfælde.

Vi sender fakturaen efter, du har modtaget planterne, men i sjældne tilfælde kan fakturaen komme før varen. Herved kan vi fakturere dig for den nøjagtige pris for fragt, emballage + evt. rabatter, der måtte forekomme på vores hjemmeside.

Du har ikke haft penge op af lommen, hvis du skulle fortryde købet. Du sender blot planterne retur, og du skal kun betale fragtomkostningen + emballage.

Planterne sættes således i kommission hos dig, og du får 8 dages kredit eller returret.

Vi ved godt, at returretten er 14 dage, men her er der tale om let fordærvelige varer.

 

Se bekendtgørelse af kommissionsloven på nedenstående link:

 

https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=142931

 

Levering og betingelserLevering: Hvis du ønsker levering på en bestemt ugedag, frafalder fragtrabatten og fragten vil være ca. dobbelt så dyr, som normalt.

Planterne leveres i sække, kasser eller på paller, som altid tillægges ordren.

Sække koster 18,- kr.og plastikkasser koster 46,- kr. + moms.

Vådsække: 43,- kr. (roser leveres altid i vådsække/sikringssæk og barrods planter, der bestilles efter 1. juni sendes kun i vådsække).

Halvpaller koster 78,- kr., hel palle fra 110,- kr., pallekasser til 250,- kr. pr. stk.

Paller og plastikkasser tages retur til halv pris.

 

Ø-tillæg til Ærø - Fanø - Fur - Samsø - Anholdt - Agersø og Læsø er på 390,-kr. 

  Det gælder kun for pakker over 20 kg og hvor længden er over 100 cm, samt bredden er over 50 cm.

Er planterne over 200 cm, er det ofte en fordel, i forhold til emballage og fragt, at leje diverse transport udstyr, mod et tillæg på 250,- kr. Er du i tvivl, så ring på tlf. : 9743 0088.

Levering kan forekomme hele døgnet, da køre/hviletider har stor indflydelse på leveringstidspunktet. Så er der porte eller lignende, der skal holdes åbne, så kontakt os, inden varen afsendes, så vi kan planlægge fragtmandens rute, sammen med ham. 

 

Alle varer, der leveres er for købers regning og risiko. (Fragtmanden kører hele døgnet, så leveringen kan ske kl. 2 om natten eller kl. 11 om formiddagen).

Nederst på bestillingen i indkøbskurven, vil det fremgå, hvad fragten max. udgør.

Emballage omkostningen tillægges til fakturaen, da vi først kender prisen, når varen er pakket.

Vi har en speciel aftale med fragtmand, som gør det muligt for os, at levere til meget rimelige priser.

Ovenstående gælder kun bil faste veje, hvor en 18 meter sættervogn kan komme ind, med en frihøjde på mindst 4 meter.

Varen afsættes max. 2 meter fra bilen. Skal det bæres ind i indkørsler eller andre steder, beregnes en pris på 168,- kr. pr. palle og i tilfælde af, at det er længere strækninger = 800,- kr. pr. time. Mindstesatsen er 100,- kr. + moms.


Annullering: SKAL ske skriftlig på mail: mail@planteskoler.dk og telefonisk på tlf. : 9743 0088, samt være bekræftet af os skriftligt, før annulleringen kan betragtes som endelig.

 

Derfor er det bedst, at sende en mail først, derefter kontakte os pr. telefon, som skal bekræftes skriftligt før den er bindende. Er varen allerede pakket/sendt, er en afbestilling ikke mulig. Varen kan i stedet returneres efter modtagelsen, for din regning, tur/retur.

Herefter vil varen blive krediteret ved modtagelsen, dog ikke fragt, forsendelses omkostninger, emballage, samt gebyr til transportøren. Dog trækkes der 10 % til håndtering af returvarer.

For Svenske kunder med forudbetaling, skal en skriftlig annullering, være fremme senest 8 dage efter faktureringen, således at varen ikke bliver pakket. Sker dette ikke, står varen for kundens regning og risiko og skal betales fuldt ud. 

 

Alle skaffevarer kan ikke afbestilles, da de er indkøbt direkte til din bestilling. Der står på hver enkelte vare, om det er skaffervarer.

Dette gælder også for varer der ikke er på vores hjemmeside og derfor er bestilt særskilt til dig.  

I henhold til forbrugerstyrelsen, udtaler de, at en fortrydelse af en kommissionsvare, skal være tilbagesendt efter senest 14 dage, at regne fra afsendelsesdatoen.

Fragten for begge veje, er 100 % for købers regning.


Det kan ske, at en ordre afsendes fra forskellige lager/kølehuse og derfor ikke leveres samlet.

 

Ø-tillæg til Ærø - Fanø - Fur - Samsø - Bornholm - Anholt og Læsø og andre ikke brofaste øer tilægges 390,- kr. pr. palle  

Bornholm dog 1/4 palle 390 kr. ½ palle 450 kr. 1/1 palle 600 kr Gitterpalle 120 x 120 x 120 cm. 800 kr.+ moms. (1 gitterpalle indholder dobbelt så meget som en alm. palle. Ved Ole Holm transport. 

Advisering pr. telefon før leveringen, tillægges 130 kr. + moms.

Forsendelser til Sverige, vil blive modregnet den danske del af fragten.

 


Solitær træet har grene fra bunden. Barrods planter i bundter á ca. 25 stk. kan svinge i antal fra 23 til 27 stk. da de er maskin optalte. og vil ikke blive betraktet som fejl.

 

HUSK, ALLE VORES BILLEDER ER EKSEMPLER PÅ PLANTER.

 

 

Betalingsbetingelser:

 

Alle priser er ekskl. fragt samt evt. ø-tillæg på 390,- kr. Bornholm dog 1/4 palle 390 kr. ½ palle 450 kr. 1/1 palle 600 kr Gitterpalle 120 x 120 x 120 cm. 800 kr.+ moms. (1 gitterpalle indholder dobbelt så meget som en alm. palle. Ved Ole Holm transport.og der tillægges altid emballage og moms. 


Ved EAN-faktura tillægges 100,- kr. og til slut lægges der altid moms på beløbet. Fakturaen er med betaling netto 8 dage fra faktura dato, hvis ikke andet er aftalt, inden handlen er indgået.


Hvis du vælger, at modtage din faktura pr. brev, tillægges et fakturagebyr på 25,- kr. + moms

Det er Deres pligt, at give Planteskoler.dk besked, såfremt du ikke modtager fakturaen senest 8 dage efter, at varen er fremkommet. Så undgår vi, at I bliver overrasket over, at der kommer en rykker. Har du valgt faktura pr. mail, skal du være opmærksom på, at den nemt kan havne i din spammail.
Ved misligholdelse af en aftalt kredit, tillægges 2 % i rente, på enhver tid skyldigt beløb til planteskoler.dk, pr. påbegyndt måned, (procesrente for privatpersoner), regnet fra forfaldsdagen, i henhold til fakturaen. I tilfælde af, at der skal sendes rykker, vil der påløbe 100,- kr. pr. gang og efter loven max. 3 gange og med mindst 10 dages mellemrum. Herefter overgår sagen til inkasso, hvorved det fordyrer dit køb med mindst 400,- kr.


Mangler/reklamationer/fragtrisiko


Reklamation ved defekte varer/mangler, skal ske senest 48 timer efter modtagelsen af varen. Herefter gælder nedenstående.


Der ydes ikke garanti på tilbudsvarer. 

Garantien dækker ikke forsendelse, fragt, samt gebyrer til transportør. Forsendelsen er 100 % for købers regning og risiko. (vi er altid behjælpelige på tlf.: 9743 0088)

Garantien dækker ikke: tørkeskader, frostskader, udefra påførte skader af mennesker eller dyr, oversvømmede arealer, samt ved for sen, eller manglende betaling. Garanti for vækst ydes ikke, da bonitet, klima og udefra kommende forhold, kan have afgørende betydning.

Roser er 100 % uden dækning, efter 14 dage fra modtagelse.

Garantien dækker planternes vitalitet således, at der er tale om en mangel, såfremt planterne, ikke har et udspring. Vinterskader, tørkeskader, frosttørring og dyrebid dækkes ikke. Ikke udsprungne planter, fra efterårs/forårsleveringer, skal være os i henne senest førstkommende 01.09 og vi vil så snart de er afmodnet i oktober/november måned, fremsende nye under garantien. 

Garanti: Garantien dækker ikke de første 20 %, som er en selvrisiko. Garantien gælder heller ikke tilbudsvarer. 

 

For 20 % af den samlede ordres pris, kan der købes en forsikring, der dækker

100 % af udgåede træer/buske incl. fragt. Ved tegning af denne forsikring, bortfalder din selvrisiko.

 

At planterne opstarter fra rod – basis, er ikke en mangel i sig selv, men kan skyldes lokale forhold. Podet træer, der ikke har et udspring, skal pode stedet returneres ved, at man klipper ca. 2,5 cm på, hver side af pode stedet af og sender det retur sammen med stripsen i en kuvert.

Ved eventuelle fejlleveringer af farver eller sort, ombyttes planterne til den rigtige sort, uden fragt omkostninger. Omkostninger til plantning og optagning, ydes der ingen form for erstatning for. Beløb under 100,- kr. + moms returneres ikke, men sættes på konto, til senere brug.

 

Berettigede reklamationer, skal fremsendes skriftlig og omgående, efter varens modtagelse. Er der planter, der ikke lever op til aftalen, må de under ingen omstændigheder plantes, før reklamationen er afklaret. Plantes de, kan der ikke reklameres over udseende og eventuelle varianter i størrelser.

Alle forsendelser sker for købers regning og risiko. Så transportskader SKAL omgående meldes til transportøren. Der kan ved almindelig emballage forekomme, at træer har knækkede sidegrene. Dette skader dog ikke planten, men skal blot klippes af med en saks. Er toppen knækket, klippes den ren med et snit. Hvis knækket grene, på eksempelvis frugttræer, helt skal undgås, skal varen skriftlig bestilles til levering, i palle kasser, der har en merpris på 250,- kr. og her er mindstefragten altid 398,- kr. + moms.

 

Værneting

 

Ved eventuelle uoverensstemmelser der skal forelægges en ret, er der ved erhvervs køb, værneting ved retten i Holstebro.

 

Ansvar

 

Vi kan ikke tage ansvar for, overtrædelser af fredning og servitutter på plantestedet.
(Husk at indhente tilladelse, hvis du foretager grubning, reolpløjning eller dybdepløjning).

HESTBJERGVEJ 6, VIND, 7500 HOLSTEBRO. TLF. : 9743 0088